Nu har dom kommit och åkt!

Fem svarta hanar, tre svarta och en gul tik. Alice har varit så duktig med sina valpar och alla har fått fina nya hem, Det har varit en fantastisk resa utan komplikationer!

5/3-16

Bilder från valptiden!

Flytt!

Nu har vi börjat på nya äventyr i våra fina familjer!

5/3-16

I helgen har vi små myst och busat med några av valpköparna. Ipa tycker det är orättvist att inte alla tittar på henne och ligger på sängen och suckar under tiden. Solen har lyst så mamma Alice har fått följa med dom andra stora på promenad över åkrarna!

14/2-16

Vi har tänder som krokodiler och är 5 veckor gamla. Valplådan känns redan liten och världen utanför lockar väldigt! Maten äts ur matkarusellen och vi sover hela natten. Somnar i högar på dagarna trots att vi bor mitt i det skramliga köket. Vi tycker allra mest om att springa fram och tillbaka över köksgolvet och sen mysa i puffen under bänken!

10/2-16

Den här veckan har vi flyttat ut i köket! Först fick vi ha vår mysiga valplåda med oss i hagen, sen fick vi en biabädd istället. Att mysa i knäet är inte fel när man är trött, men tänderna börjar titta fram och buset är på liv och död tills vi somar i en stor hög. Igår fick vi smaka på valpmat för första gången, o så gott, vi vill ha mer!

31/1-16

Valparna börjar tycka det är spännande när det är dags att byta fäll i lådan. Skor verkar redan smaka bra men bäst är det fortfarande att få äta och mysa hos mammsen!

27/1-16

Tänk dom som inte har syskon att krypa nära, att värma sig på och att stjäla tutten från!

17/1-16

Idag har valparna blivit vägda, fått märkningen bättrad och klorna klippta! Duktiga Alice tittar uppmärksammt på men är inte så orolig när vi grejer med hennes bebisar.

16/1-16

Alice har börjat vila lite brevid valplådan på eget initiativ och småttingarna äter och växer. Nu finns här några fler bilder från veckan!

12/1-16

Vi som tar pass i sängen brevid valplådan blir bortskämda, Alice är helt fantastisk med valparna som äter och sover och äter och sover. Hon vet var alla är och ser till att ingen valp blir varken klämd eller utanför. Valparna är nu vägda och märkta, alla har blivit runda och fina sen de föddes.

7/1-16

Första dygnet i valplådan!
Valpningen gick bra och Alice är underbar med sina nya bäbisar. Här är lite bilder från första dygnet i valplådan.

6/1-16

Rasdata med mera

Alice och Boss parades i November och i januari föddes 9 fina valpar! Båda Föräldrarna är utomordentligt goda jakthundar och alla kullsyskon till både Alice och Boss är höftledsröntgade fria och armbågsröntgade utan anmärkning.

Djurbergas Mineral Lapiz Lasulu "Alice" 

Rasdata

e. Lakedown Tarw Du
u. Djurbergas Gillamoor Moor

2012-05-22 PRA-prcd hereditärt fri
2013-04-25 HD grad A
2013-04-25 ED ua (0)
2014-12-19 Öga UAAlla kullsyskon till Alice är hörftledsröntgade fria och armbågsröntgade utan anmärkning.

3 pris ökl

Alice har en markeringsförmåga som är fantastiskt  bra och en näsa som sällan missar varken dummisar eller vilt. Hon är full av energi och på jakter är hon lugn och fokuserad. Hon jagar och apporterar med stor lust, kommer inte hem utan vilt. På sin första start september 2014 fick Alice en 1a i nybörjarklass.

Rockdove's Top Gun "Boss"

Rasdata

e. SE J(J)CH Duckstream Nian's Cimbasso 
u. SE J(J)CH Rockdove's Sparkling Tide

PRA-prcd hereditärt fri
2014-06-10 HD grad B
2014-06-10 ED ua (0)
2014-11-05 Öga UA
2015-09-07 Öga UA
CNM och SD2 clear

Alla kullsyskon till Boss är hörftledsröntgade fria och armbågsröntgade utan anmärkning.

1 pris*2 ökl

Boss är en okomplicerad, trevlig och fokuserad ung hane som redan nått fina resultat. Han jagar och apporterar med stor passion, och söket kan nog aldrig bli för stort.